tirsdag 3. mai 2011

Brød til brødbakemaskin!

Annes rugbrød!
4 dl hvetemel
1 dl sammalt rug grov
1 dl sammalt hvetemel fin
2 ss solsikke kjærner
2 1/2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær

Grovbrød med linfrø og havre
3 1/2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel grov
1 dl sammalt hvetemel fin
2 ss linfrø
1/2 dl havrekli eller havregryn
2 1/2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær

Brød med yoghurt
4 dl hvetemel
1 dl sammalt grov
1 dl sammalt fin
1 1/2 dl vann
2 ss yoghurt
1 ts honning
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær

Loff til tapas, lasagne, mm
6 dl hvetemel
2 1/2 vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær
1 ts provance krydder
1 ss sukker

Felles fremgangsmåte:
Hell vann og olje i formen. HUSK å sette i eltekroken først!!! Bland alt det tørre, utenom gjæren, og dander dette fint i ett hjørne av formen. Legg gjæren på toppen slik at det ikke kommer i kontakt med vannet. Still inn timeren og du har nybaktbrød om morgenen! Disse brødene er sånn ca rundt 600-650 g. Jeg får ca 10 skiver på et slikt brød og kjører det på program for 750 g. Dette fungerer veldig bra for meg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar