torsdag 13. september 2012

Okra i krydret tomatsaus



Okra er en grønnsak som er gangske så ukjent for de fleste, men denne grønne lille saken smaker veldig godt og passer til utrolig mye forskjellig. Den kan kjøpes på de litt større matbutikkene eller i butikker som selger utendlandske matvarer. I dag skal jeg lage en veldig enkel rett med okra som både kan serveres som hovedrett men kan også brukes som tilbehør. Sammen med deilig basmatiris og en frisk salat er dette en perfekt middag som både er fri for kjøtt og gluten! :)



Dette trenger du:

Tomat og okra vegetarrett:
ca 20-30 Okra (plukk ut de minste for de skal være best)
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1/2 ts spisskummen
1/2 ts kardemomme
1/2 ts malt koriander
1/2 ts chilipulver
(evntuelt garam masala krydder, prøv deg frem med krydder du liker)
smak til med salt og pepper

Server med basmatiris og salat.

Fremgangsmåte:

Skjær av begge endene på okraen og gni av eventuelle "dun" som ofte kan dukke opp på utsiden. Kok opp en gryte med vann og la okraen koke i ca 7 minutter. 


Hakk opp løk i grove biter, press hvitløken og stek de i olje i en panne til løken er blank. Tilsett krydderet og bland godt. Tilsett boksene med tomater og tomatpuré. Legg okraen i tomatblandingen og la det småkoke på svakvarme i 10 minutter eller mer.

Server med salat og basmatiris



Smakfull, enkel og rask middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar